maanantai 31. lokakuuta 2011

Huopatöppösiä

Huovutin avoimessa työpajassa vauvalle pienet huopatossut kokoa 18-19. Sisäpuoli on valkoista ja ulkopuoli ruskeaa villaa. Tossut huovutettiin ensin kaavan avulla ja kutistamisen jälkeen styrox-lestin päällä.




Seuraavaksi tein varrelliset koiratöppöset vähän isommassa koossa. Valkoruskeat töppöset huovutin kahdessa vaiheessa (ensin valkoinen ja sitten ruskea kerros), mutta näissä laitoin ruskean kerroksen alimmaiseksi vain toiselle puolelle ja kaavaa käännettäessä ruskeaa villaa tuli myös toiselle puolelle. Näin selvisin vain yhdellä huovutuskerralla molemmin puolin. Koiran naamat tein neulahuovuttamalla ennen rullausvaihetta. Koiratossujen pohjan pituus on 15 cm.



lauantai 29. lokakuuta 2011

Vauvan asustesetti


Tein harmaasta alpakasta vauvalle kypärämyssyn, tossut ja tumput. Kypärämyssyn ohje löytyy täältä. Myssy on neulottu 32 silmukalla. Alpakkalangasta neulottuna siitä tuli sopivan pieni, joten se menee varmaan hyvin alle 1-vuotiaalle ja ehkä jo ihan vastasyntyneellekin. Myssy neulotaan tasona ja reunoissa on tärkeää nostaa ensimmäinen silmukka aina samalla tavalla, jotta reunuksesta tulee siisti. Muistaakseni nostin ensimmäisen silmukan aina nurin neulomatta. Nyörit on neulottu neljällä silmukalla putkineuloksena.



Tossujen ohje on otettu täältä. Varsi on kaksikerroin taitettua aina oikein -neuletta, joten varren saa pidemmäksi nostamalla taitteen ylös. Tumpuista neuloin aina oikein -neuleen ensin tasona ja loppuosan suljettuna neuleena.


lauantai 22. lokakuuta 2011

Junasukat

Neuloin vauvalle villasukat tällä netistä löytyvällä ohjeella. Sivuilta löytyy myös ohjeen syntytarina, jonka perusteella niitä kutsutaan myös junasukiksi. Valitsin tämän ohjeen, koska halusin tehdä sukat, jotka pysyisivät hyvin vauvan jalassa ja olisivat samalla kauniit. Lankana on Novitan Luxus Alpaca ja puikkokokona 3.




Ohjeen mukaan tehdyistä sukista tuli vähän turhan suuret vastasyntyneelle, joten muokkasin ohjetta niin, että tein vielä toiset sukat 32 silmukalla ja neuloin 9 krs. joustinneuletta ja väliin 3 krs nurjaa ja oikeaa.



Nyt vauvalle onkin sitten valmiina kahdet villasukat, joista toiset käy jalkaan varmaan melkein heti ja toiset myöhemmin. Tässä vielä sukkien kokoero.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Ensimmäinen postaus

Päätin aloittaa käsityöblogin nyt kun olen äitiyslomalla ja on ylimääräistä aikaa.
Esikoiseni laskettu aika on vasta joulukuun lopussa 2011, joten ehdin vielä neuloa paljon pieniä vauvan vaatteita ennen lapsen syntymää.

Blogin nimeksi laitoin Alpakkaa bambupuikoilla, koska neulon lähes aina alpakkalangasta. Olen villalle allerginen, mutta alpakka ei onneksi aiheuta oireita. Jätin jo neulomisharrastukseni useiksi vuosiksi, koska villalangalla neulominen aiheutti kutinaa, näppylöitä ja hengenahdistusta. Viime jouluna sain mieheltäni onneksi joululahjaksi pari kerää alpakkalankaa ja sillä kokeiltuani huomasin, että voin taas jatkaa neulomisharrastusta ja tehdä jopa itsellenikin lämpimiä vaatteita! Alpakkalankaa on ihana neuloa, akryylilangoista taas en oikein välitä. Alpakkalangassa on myös se etu, että se on lämpöisempää kuin lampaanvilla ja soveltuu hyvin vauvan neuleisiin, koska se ei pistele iholla. Otsikossa mainitaan bambupuikot siksi, että vaihdoin vasta metallipuikkoni bambuisiin ja huomasin kuinka paljon mukavimmalta ne tuntuivat käsissä!

Äitiyslomalla keskityn lähinnä vauvan vaatteiden neulomiseen ja väliin kirjottelen myös huovutusjuttuja, koska käyn kerran viikossa avoimessa taidepajassa huovuttamassa. Välillä saatan ommellakin jotain.